Wat zijn de Voice-Over tarieven?

Wat de meeste doen

Wellicht heb je al wat offertes aangevraagd om een Voice-over in te huren. Als dit het geval is weet je net zoals wij dat de meeste stemmenbureau ’s erg geheimzinnig doen over de tarieven die ze hanteren. De onduidelijkheid en vaak onwetendheid van opdrachtgevers kan ze erg goed uitkomen natuurlijk. Door dit model kunnen ze de winst opschroeven, ten kosten van ambitieuze en creatieve ondernemers zoals jij. Zo gaat dit niet langer vonden we. Daarom helpen we jou om je te oriënteren hoe duur (of goedkoop) een professionele voice-over nou echt kan zijn.

De echte tarieven van een voice-over inhuren

De meeste Nederlandse voice-overs kosten gemiddelde tussen de €169 (Budget Voiceover) en €600 euro. Dit is natuurlijk een schatting, het echte bedrag ligt natuurlijk aan de opdracht. Wil je een kleine lokale campagne met een onbekende stem of een landelijke tv-spot?

Wil je gelijk kijken welke stem het beste bij jouw project past? Luister dan naar de stemmen hieronder en kies je favoriete stem. Wil je liever lezen welke factoren allemaal impact kunnen hebben op de prijs? Lees dan verder onder de stemmen.

Twijfel je onder welke categorie jouw script of video valt? Neem dan contact met ons op!

De belangrijkste factoren betreft de Voice-Over tarieven

  1. Een bekende of onbekende stemacteur
  2. Groot of klein bereik
  3. De doelgroep
  4. De uitzendduur
  5. De opnamefaciliteit

1. De stemacteur

Een stemacteur is niet heel anders dan een normale acteur. Als de acteur bekender is, is die vaak duurder. Dit hoeft niet gelijk te betekenen dat je meer waar krijgt voor je geld. Toch zal je zien dat de bekende stemacteur een hoger tarief hanteert dan de kleinere stemacteurs. Dit komt naast de bekendheid ook door afspraken met de opdrachtgever. Het is namelijk vaak niet mogelijk voor een bekende stemacteur om voor twee concurrenten tegelijk te werken, aangezien dit contractueel wordt vastgelegd. Naast de bekendheid betaal je dan ook voor de exclusiviteit.

Nu is het zo dat de meeste bedrijven hier helemaal niet op moeten letten. Niet allen kleine, maar ook grote bedrijven zoals de kruidvat kunnen top kwaliteit voice-overs krijgen voor een laag tarief als ze niet voor een A-stem gaan. De kleinere Voice-Over artiest heeft dan een nieuw meesterwerk in zijn gallerij, waardoor ook hij/zij in de toekomst een A-stem kan zijn. Het is daarom niet zo gek dat we bij Budget Voiceover stemmen aanbieden vanaf €149. We werken graag met ambiteuze stemacteurs, waardoor we klanten zoals de kruidvat, Jumbo en het openbaar ministerie blij kunnen maken.

2. Groot of klein bereik

Een kleine voice-over voor een bedrijfsfilm is vergeleken met een TV-commercial een hele goedkope voice-over. Bij veel voice-over agencies zal er echt een premium gehanteerd worden op grote nationale campagnes voor bijvoorbeeld Dacia. Hierbij zal een opkomende stemacteur bijvoorbeeld minder kunnen vragen wanneer ze voor een heel groot merk zoals Mercedes zullen werken.

Gelukkig hoef je je daar bij Budget voiceover niet druk over te maken. Wij hanteren een standaard tarief van €279 bij een pre-roll voice-over. Dit is een pre-roll waar je geen buy-out nodig hebt en inclusief de hoge audiokwaliteit en snelle levertijd van 2 werkdagen die je van ons gewent bent.

Wat weer wel uitmaakt is hoeveel woorden je in je productie wilt hebben. De meeste producties waar je een voice-over voor nodig hebt (200 woorden) vallen vaak gewoon in de prijs. Wil je toch meer woorden in je commercial of bedrijfsfilm? Dan hanteren we standaard €0,29 per woord.

3. De doelgroep

Wat ook een invloed kan hebben op je Voice-Over tarief is de doelgroep. Sommige stemmenbureaus vragen extra wanneer je de voice-over voor een groot publiek wilt gebruiken. Wil je een grote radiozender gebruiken bij je spotje? In dat geval is het mogelijk dat je factuur net iets duurder uitkomt.

Dit geldt voor zowel bedrijfsfilms en instructiefilms als commercials. Wanneer je voice-over een commerciele invalshoek heeft zal het duurder uit kunnen komen.

Maak je je zorgen over deze extra kosten? Ook hier hoef je je bij Budget voiceover geen zorgen te maken. Wij hanteren geen extra kosten op basis van de doelgroep.

4. De uitzendduur

In veel gevallen hanteren voice-over agencies ook een zogeheten buy-out. Deze wordt doorgaans afgesproken op 12 maanden. Dit houdt in dat je elke 12 maanden moet onderhandelen over de rechten van de voice-over die jij hebt ingekocht. Hartstikke zonde is dit natuurlijk.

Daarom hanteren wij geen buy-out bij onze voice-overs. Dan krijg je geen extra kosten als je je campagne net iets langer online wilt hebben.

5. De opnamefaciliteit

Tot slot kan ook de opnamefaciliteit een invloed hebben op de tarieven van je voice-over. Dit komt gelukkig steeds minder voor binnen de markt. Wat wel soms gebeurt is dat er extra wordt gerekend wanneer de klant aanwezig wil zijn bij de opnames. Wij rekenen in ieder geval geen studiokosten bij de voice-over tarieven.

Over Budget Voiceover

Een voice over bestellen voor een vaste, lage prijs. Bij Budget Voice over zijn we overtuigd dat wij met onze goede regie, professionele studio én uitgebreid aanbod aan getalenteerde stemmen iedere productie tot een hoger niveau kunnen tillen. We leveren binnen 2 werkdagen. Een goedkope voice over snel bestellen? Binnen een paar klikken kies je jouw acteur of actrice, stemgeluid en upload je jouw script. Daarna betaal je eenvoudig via iDeal of direct overschrijven, en voilà! Binnen no time is jouw voice over opgenomen en opgestuurd.

Over Budget Voiceover

Een voice over bestellen voor een vaste, lage prijs. Bij Budget Voiceover zijn we overtuigd dat wij met onze goede regie, professionele studio én uitgebreid aanbod aan getalenteerde stemmen iedere productie tot een hoger niveau kunnen tillen. We leveren binnen 2 werkdagen. Een goedkope voice over snel bestellen? Binnen een paar klikken kies je jouw acteur of actrice, stemgeluid en upload je jouw script. Daarna betaal je eenvoudig via iDeal of direct overschrijven, en voilà! Binnen no time is jouw voice over opgenomen en opgestuurd.
Check onze FAQ voor meer informatie.